Δελτίο Καιρού για Τετάρτη 14/5/2025

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, στα βόρεια και στις Σποράδες. Άστατος καιρός στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με λίγες βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 14 Μαΐου, από την αρχή της ημέρας τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας και στις Σποράδες. Από το μεσημέρι και μετά ο άστατος καιρός θα εντοπίζεται στα ηπειρωτικά τμήματα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 21-22, στη Θεσσαλία από 11 έως 22-24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 24-25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24-26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, ενώ στην περιοχή του Καστελόριζου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ασθενείς βροχές κυρίως μέχρι το ξημέρωμα και μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Share this post