Στην Αττική η κακοκαιρία – Εστάλη μήνυμα από το 112 – Έντονη χαλαζόπτωση & βροχοπτώσεις – Πού υπάρχουν προβλήματα

Μήνυμα εστάλη λίγο πριν τις 11 στους κατοίκους της Αττικής:

112

Συσσώρευση υδάτων στο φαληρικό δέλτα, έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση, ενώ οι οδηγοί κινούνται με μειωμένες ταχύτητες.

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ.

Κατολισθήσεις και προβλήματα στη Ζάκυνθο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η νέα κακοκαιρία που «χτυπά» από χθες, στο νότιο Ιόνιο. Από το μεσημέρι ξεκίνησαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του νησιού και συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Στο Αργάσι Ζακύνθου η πυροσβεστική απεγκλώβισε και μετέφερε σε ασφαλές σημείο έναν άνδρα από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί λόγω υψηλής στάθμης υδάτων στο οδόστρωμα.

Η πυροσβεστική έλαβε 20 κλήσεις για βοήθεια, έγιναν τρεις αντλήσεις υδάτων από σπίτια ενώ  και 12 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημείο.

Χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμ. Πολιτικής Προστασίας) για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για λίγη ώρα ο δρόμος προς Βασιλικό.

Επίσης, από την έντονη βροχόπτωση έγινε μεγάλη κατολίσθηση στην Ε.Ο. Ζακύνθου-Κεριού, στην περιοχή της Λαϊκιάς.

Share this post