Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι μέγιστες θερμοκρασίες έως και την Τρίτη θα φτάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμότερη ημέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Τετάρτη, οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλία ενδέχεται τοπικά να ξεπεράσουν τους 42 βαθμού.

Αίθριος με θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θα είναι ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο. Το σκηνικό όμως θα αλλάξει από την Τετάρτη με ένα νέο κύμα καύσωνα που θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-07

Αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12-07

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 13-07

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-07 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 15-07

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Share this post