ΕΜΥ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού, προανήγγειλε ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο X.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως αναμένεται σε λίγο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιώντας ότι για βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα από το μεσημέρι και μετά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr,  σήμερα Τρίτη 17/10 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Μακεδονία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Εύβοιας.

Τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά της τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, στο Βόρειο Ιόνιο και αργότερα στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, έκανε λόγο για κύμα κακοκαιρίας από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, το οποίο κινείται προς τα ανατολικά, νοτιοανατολικά και μέχρι αύριο το απόγευμα θα σαρώσει ολόκληρη τη χώρα. «Σύντομο το πέρασμα, αρκετά έντονο όμως», τόνισε.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και θα κινηθούν πιο ανατολικά, νοτιοανατολικά και θα καλύψουν μεγάλο τμήμα του ηπειρωτικού κορμού. Ανεπηρέαστο δείχνει να μένει το νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική μέχρι και το απόγευμα θα καταγραφούν λίγες συννεφιές και θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες τη νύχτα αλλά και αύριο το πρωί. Και για τη Θεσσαλονίκη θα είναι μια βροχερή ημέρα.

Αύριο, Τετάρτη, αυτό το κύμα θα κινηθεί πιο νότια, νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει και περιοχές της κεντρικής, νότιας και νοτιοανατολικής χώρας για να αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται από το απόγευμα και στη συνέχεια.

Share this post