Δελτίο Καιρού για Τρίτη 6/4/2021

Τοπικές λασπoβροχές στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα νότια. Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο θα εκδηλωθούν λασποβροχές που κατά τόπους θα συνοδευτούν από μεμονωμένες καταιγίδες. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά αργά το βράδυ βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα δυτικά. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 10 έως 20 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων μεμονωμένων καταιγίδων. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ασθενείς παροδικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post