Δελτίο καιρού για Τρίτη 17/11/2020

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 αναμένονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Νοτιοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στην Κεντροδυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη. Στο Αιγαίο αναμένεται ηλιοφάνεια. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 6 έως 17, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 11 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 21, στις Κυκλάδες από 9 έως 19, και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το απόγευμα από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 2 έως 3 και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://www.meteo.gr/

Share this post