Δελτίο Καιρού για Τετάρτη 22/6/2022

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ηπειρωτικές περιοχές κατά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022. Υψηλές θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τα δυτικά. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στα ορεινά των παραπάνω περιοχών αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών και του Ιονίου θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 36, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 21 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 33, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 16 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 22, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 18 έως 37, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 35 και στην Κρήτη από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Share this post