Δελτίο Καιρού για Τετάρτη 22/3/2023

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, μέτριοι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στο Βόρειο, Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 14 βαθμούς), 8 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 17 βαθμούς), 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με παροδικές τοπικές βροχές και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Share this post