Δελτίο Καιρού για Τετάρτη 19/5/2021

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Πιθανότητα όμβρων μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ορεινά. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ τοπικά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις μεσημεριανές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 29, στην Ήπειρο από 8 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 31-32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα νοτιότερα τμήματα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post