Δελτίο Καιρού για Σάββατο 20/2/2021

Τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες αναμένονται σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο, στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Θεσσαλία, ενώ από το απόγευμα βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία και ενδεχομένως στην Κεντρική Μακεδονία και στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στη υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 0 έως 12, στην Ήπειρο από 1 έως 14, στη Ανατολική Στερεά από 1 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 3 έως 13, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 5 έως 13, στη Δυτική Πελοπόννησο από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 12, στις Κυκλάδες από 3 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με μικρή σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post