Δελτίο Καιρού για Παρασκευή 7/5/2021

Λίγες νεφώσεις. Άνοδος της θερμοκρασίας, πιο αισθητή στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο. Αυξημένες κατά τόπους συγκεντρώσεις σκόνης. Εξασθενημένοι άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Αυξημένες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 29, στην Ήπειρο από 7 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 29 ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 και 33 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και στο Λιβυκό θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post