Δελτίο Καιρού για Παρασκευή 20/5/2022

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 28, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 8 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά στα νοτιότερα πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς.

Share this post