Δελτίο Καιρού για Παρασκευή 2/6/2023

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Τοπικά έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κρήτη , στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας, όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικάνικής σκόνης στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27-29, στην Ήπειρο από 15 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 28-30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα νότια πελάγη θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 βαθμούς.

Share this post