Δελτίο Καιρού για Πέμπτη 23/6/2022

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 αναμένονται τοπικά φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα στα βορειοανατολικά. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών, του Ιονίου και της Κρήτης θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 37, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 23 έως 40 βαθμούς, στην Ήπειρο από 18 έως 35, στη Δυτική Στερεά από 20 έως 38, στην Πελοπόννησο από 19 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 37, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 21 έως 37, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 36 και στην Κρήτη από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν νε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και προς το βράδυ σε δυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 29 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι πρόσκαιρα από νοτιοδυτικές έως δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Share this post