Δελτίο Καιρού για Πέμπτη 23/3/2023

Αρχικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, μέτριοι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 προβλέπονται νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές στην Κ. Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Κρήτη, όμως ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 16 βαθμούς), 8 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 18 βαθμούς), 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, και στο Νότιο Μυρτώο Πέλαγος και τοπικά στο Κρητικό Πέλαγος έως 6 μποφόρ από βορειοανατολικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο έως μέτριοι 5 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις.

Γενικά αίθριο καιρό, με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί στα βόρεια ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι, και στα ανατολικά και νότια σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά 5 μποφόρ.

Νεφώσεις πυκνότερες τις πρωινές ώρες, με παροδικές ασθενείς βροχές, και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Share this post