Δελτίο Καιρού για Πέμπτη 12/8/2021

Σταδιακή υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και πιθανόν Ανατολική Στερεά και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κεντρικό Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post