Δελτίο Καιρού για Πέμπτη 1/6/2023

Περιορισμός της αστάθειας κυρίως στα δυτικά και στην Πελοπόννησο. Άνεμοι βορείων κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το ξημέρωμα στην Κρήτη, και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27-26, στην Ήπειρο από 15 έως 29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 28-29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 27-29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 28 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 και στα νότια πελάγη βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Share this post