Δελτίο Καιρού για Πέμπτη 1/4/2021

Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και πρόσκαιρα σε περιοχές της βορειοανατολικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του υπόλοιπου Αιγαίου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη έως το μεσημέρι και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 3 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, και μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Σαρωνικό και στο εσωτερικό του νομού, ενώ στα ανατολικά και στο Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι θα έχουν εντάσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post