Δελτίο Καιρού για Δευτέρα 8/3/2021

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και νότια από το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στην Θράκη από 0 έως 15, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 4 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 17, στη Δυτική Πελοπόννησο από 9 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 16, στις Κυκλάδες από 6 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 και στη Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post