Έρχονται αφρικανική σκόνη, βροχές και ισχυρό κύμα ζέστης

Καιρός: Προ των πυλών αφρικανική σκόνη, βροχές και κύμα ζέστης – Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει, θα μεταφερθεί αφρικανική σκόνη ενώ θα σημειωθούν και βροχοπτώσεις καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής πλησιάζει τη χώρα. Θα κινηθεί προς τα ανατολικά, βορειοανατολικά με αποτέλεσμα από αύριο, Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρία θα δώσει βροχές και καταιγίδες ακόμη και στα νότια θαλάσσια τμήματα από την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και νότια, με τους βοριάδες να προσεγγίζουν τα 7 μποφόρ.

Το Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας αρχίζει να μετατοπίζεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μια αστάθεια κυρίως προς τα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες, με τον βοριά να κυριαρχεί.

Γενικά το Σαββατοκύριακο θα κάνει ψύχρα, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 23-24 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει και πάλι ο υδράργυρος.

Παράλληλα, η αφρικανική σκόνη θα κινηθεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα και κυρίως προς την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σε μέτρια ωστόσο ένταση.

Έρχεται ισχυρό κύμα ζέστης

Τέλος, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στις 16-18 Μαΐου έρχεται ένα ισχυρό κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την ΕΜΥ

Νεφελώδης θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά των δυτικών, των κεντρικών και των βόρειων περιοχών και το βράδυ στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά της δυτικής και της βόρειας χώρας.

  • Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη δυτική Μακεδονία.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Share this post