Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες από σήμερα το βράδυ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το πρώτο από τα δύο κύματα κακοκαιρίας που περιμένουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ σήμερα και από τα δυτικά με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία θα είναι πιο έντονη αύριο, Τετάρτη, οπότε θα είναι περισσότερες οι περιοχές που θα επηρεαστούν με την εξασθένιση των φαινομένων να αναμένεται από αργά το βράδυ προς Πέμπτη
.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα αργά το βράδυ (Τρίτη 21-11-23) στα δυτικά και κυρίως αύριο, στα νότια της χώρας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.
.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τρίτη (21-11-23)

α. Από αργά το βράδυ στη δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Β. Αύριο Τετάρτη (22-11-23)

  • α. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
  • β. Πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες.
  • γ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

Γ. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23).

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο βλέπει ο Αρναούτογλου

Προειδοποίηση για αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο απηύθυνε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook στην οποία κάνει λόγο για προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν «πρόσκαιρη αλλά σοβαρή πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση του καιρού».

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από «ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά».

Στο πλαίσιο αυτό ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 ζητά από όσους σχεδιάζουν ταξίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπολοιπα Βαλκάνια να παρακολουθούν τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα.

Το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο τις επόμενες ημέρες, με το κρύο να γίνεται εμφανές και τα χιόνια να πέφτουν σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα φανεί ήδη από την Τρίτη με τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αττική να φτάνει τους 7 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, ο διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας είπε στην ΕΡΤ ότι ο Δεκέμβριος θα είναι πιο κρύος σε σχέση με τον Ιανουάριο.

«Θα έχουμε ένα βροχερό διάστημα με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με αρκετές βροχές και νοτιάδες. Προς τα τέλη του μήνα φαίνεται ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή και πιθανώς και χιόνια» δήλωσε ειδικότερα.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα μέσα του μήνα, πρόσθεσε, φαίνεται ότι θα έχουμε έναν φυσιολογικό χειμώνα με χιόνια. «Φαίνεται να πηγαίνουμε σε πιο ήπιες συνθήκες τον Ιανουάριο» συμπλήρωσε.

«Ο χειμώνας φαίνεται ότι θα έρθει μεν στην ώρα του αλλά ίσως να μην διατηρηθεί πάρα πολύ. Πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε μάλλον τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Ιανουάριο» τόνισε δε ο κ. Σιούτας.

Share this post