Καιρός: Έρχονται καταιγίδες μετά τον καύσωνα – Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Θερμοκρασίες έως 46 βαθμούς αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας με τον καύσωνα, ωστόσο, από αύριο να υποχωρεί καθώς ο καιρός θα φέρει ακόμα και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο της, σήμερα, Τετάρτη οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν:

  • στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου
  • στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου
  • στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 36 με 38 και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Από τις επόμενες ώρες, στα βορειοδυτικά της χώρας και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα αλλάξει με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως πολύ ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους.

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από νωρίς το βράδυ την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία από τη νύχτα τις υπόλοιπες περιοχές του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη σύμφωνα με την πρόγνωση προβλέπονται τα εξής:

  • η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

Share this post