Δελτίο Καιρού για Τρίτη 5/3/2024

Βροχές και καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα. Χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας. Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Επίσης έντονα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα τα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις, με έμφαση στο Αιγαίο. Παράλληλα, θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ θα χιονίσει και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 13, στην Ήπειρο από 3 έως 14, στη Θεσσαλία από 4 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15-17 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 16-17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Ενισχυμένο δυτικό βορειοδυτικό ρεύμα θα επικρατήσει στον Κορινθιακό Κόλπο.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες που μέχρι το πρωί θα έχουν σταματήσει. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται άστατος καιρός με πιθανότητα σποραδικών όμβρων ή σποραδικών καταιγίδων κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις και τοπικά στα δυτικά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα εξασθενήσουν, ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας και μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Share this post