Δελτίο Καιρού για Τρίτη 16/3/2021

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, τις πρωινές ώρες, στα υπόλοιπα τμήματα ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές στα δυτικά και στα νότια μετά το μεσημέρι καταιγίδες, αρχικά θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με βαθμιαία εξασθένηση, θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 προβλέπονται αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα βροχές και τοπικές καταιγίδες και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, με βελτίωση στη συνέχεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου. Μετά το μεσημέρι στη Νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 10 βαθμούς), 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 10 βαθμούς), 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις αρχικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αρχικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post