Δελτίο Καιρού για Τρίτη 16/2/2021

Φαινόμενα στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, θυελλώδεις άνεμοι και δριμύ ψύχος αναμένονται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις αναμένονται στη Ανατολική Στερεά Ελλάδα, σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης και ενδεχομένως σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Βόρειων Κυκλάδων έως το πρωί. Βροχοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στις Σποράδες, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά από το από μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις σε Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -14 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 4, στην Ήπειρο από -6 έως 9, στην Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από -3 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 8, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 6 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 3 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 9 μποφόρ. Μικρή σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά. Βροχές ή χιονόνερο αναμένονται από το μεσημέρι στις ανατολικές και νότιες παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό έως το μεσημέρι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post