Δελτίο Καιρού για Τετάρτη 14/12/2022

Βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με βροχοπτώσεις κατά διαστήματα αναμένονται σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα έως το πρωί και από το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 2 έως 10, στη Θράκη από 0 έως 10, στη Θεσσαλία από 8 έως 12, στην Ήπειρο από 8 έως 18, στην Ανατολική Στερεά από 8 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 11 έως 15, στην Πελοπόννησο από 10 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 14, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 15, στις Κυκλάδες από 11 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 και στην Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, στη συνέχεια θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες, τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Share this post