Δελτίο Καιρού για Τετάρτη 10/2/2021

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 αναμένονται βροχές και καταιγίδες έως το πρωί στα βορειοανατολικά. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κατά τόπους. Άνεμοι έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένονται στη χώρα με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο όπου θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο έως το πρωί. Παράλληλα, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά και νότια, και από το μεσημέρι και στα δυτικά θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 16, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 7 έως 20, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 9 έως 20, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 19, στις Κυκλάδες από 14 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι 4 έως 6 και στα βόρεια προς το βράδυ τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές και από το απόγευμα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post