Δελτίο Καιρού για Σάββατο 9/3/2024

Τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια χώρα. Μικρή πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ισχυροί άνεμοι στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα και σε άλλες περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από 4 έως 17, στη Θεσσαλία από 4 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16-18 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 16 βαθμούς και στην Κρήτη από 6 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βόρειο βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14-15 βαθμούς.

Share this post