Δελτίο Καιρού για Σάββατο 20/3/2021

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός το Σάββατο 20/03, με παροδικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καταιγίδες στο Ιόνιο από το απόγευμα, χιονοπτώσεις στα ορεινά, ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά:

Για το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 προβλέπονται αρχικά βροχές στη νότια χώρα και πιθανόν στην Κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του Αν. Αιγαίου, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην Στερεά, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην Αν. Θεσσαλία συνοδεία ισχυρών ανέμων. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αρχικά πάνω από τα 1000-1200 μ υψόμετρο και από το απόγευμα πάνω από τα 700-800 μ στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς), 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 13 βαθμούς), 12 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις αρχικά μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ, και σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ τις βραδινές ώρες.

Άστατο καιρό, με παροδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, αλλά και διαστήματα βελτιωμένου καιρού το απόγευμα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Αυξημένες νεφώσεις και παροδικές βροχοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post