Δελτίο Καιρού για Σάββατο 11/2/2023

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινά τις πρωινές ώρες, παγετός τις βραδινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός και ολικός στα βόρεια τμήματα, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Για το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας, Ανατολικής Πελοποννήσου, Κρήτης και Κυκλάδων. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός και κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 2 βαθμούς), -4 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς), 5 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 4 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Share this post