Δελτίο Καιρού για Παρασκευή 21/4/2023

Άστατος καιρός στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Εξασθενημένοι άνεμοι και άνοδος της θερμοκρασίας. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι σημαντικότερα στα ορεινά και στη Θράκη. Το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια τμήματα του Ιονίου και της Πελοποννήσου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24, στη Θεσσαλία από 7 έως 24-25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23-24 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις, στρεφόμενοι στη συνέχεια σε ανατολικούς βορειοανατολικούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή καταιγίδας στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23-24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, οπότε υπάρχει εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22-23 βαθμούς.

Share this post