Δελτίο Καιρού για Πέμπτη 11/2/2021

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και έπειτα στα κεντρικά, βόρεια και στη συνέχεια στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης έως το μεσημέρι, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στη συνέχεια τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά έως το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα έως το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 12 βαθμούς), 9 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση και πρόσκαιρα σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση.

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά τμήματα, αλλά και γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, με ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ τις βραδινές ώρες.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post