Δελτίο καιρού για Πέμπτη 10/12/2020

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Άνεμοι έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως το μεσημέρι έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά που από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στη Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 18, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 9 έως 20. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις από 6 έως 8 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές ανά διαστήματα, οι οποίες από το πρωί έως το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες έως το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/

Share this post