Δελτίο Καιρού για Κυριακή 3/4/2022

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά όμως έως το πρωί πιθανότητα σποραδικών βροχοπτώσεων υπάρχει και για τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια αναμένονται κυρίως σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της Πίνδου και της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες στην Κρήτη και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 17, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 3 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 21 και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και ως το πρωί κατά τόπους έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm

Share this post