Δελτίο Καιρού για Δευτέρα 25/4/2022

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Για τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ενώ κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 23 βαθμούς), 11 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στο Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 27 βαθμούς), 9 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 11 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με εξαίρεση τον Κορινθιακό Κόλπο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Share this post