Δελτίο Καιρού για Δευτέρα 24/4/2023

Περιορισμός της αστάθειας στην Ήπειρο και στη Βόρεια Ελλάδα. Βελτιωμένος γενικά καιρός με πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Άνοδος της θερμοκρασίας. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας. Βαθμιαία οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Πρόσκαιρα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, των Σποράδων και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23, στη Θεσσαλία από 7 έως 25-26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 24-26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ τοπικά. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας προοδευτικά θα αυξηθούν, δίνοντας από αργά το απόγευμα τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.

Share this post