Δελτίο καιρού για Δευτέρα 21/12/2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός αναμένεται νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 11, στην Ήπειρο από 4 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9 έως 16, ενώ στη Ρόδο και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/

Share this post