Δελτίο Καιρού για Δευτέρα 11/12/2023

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 αναμένονται βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση του καιρού. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες θα περιοριστούν σταδιακά στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις δυτικές και νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί στην Πίνδο, στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 3 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 14, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 3 έως 13, στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 14 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16, στις Κυκλάδες από 8 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 14 και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, πλην της Κρήτης, αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως σταδιακά από το απόγευμα έως το βράδυ θα γίνουν νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα δυτικά 5 έως 7 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων έως το πρωί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Share this post